Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med till platsen där nya fotbollsplaner anläggs. Foto: Lari Honkanen/SVT

Ny ungdomsfotbollsarena byggs i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Anläggandet av tre nya fotbollsplaner på Överås – ett stenkast från Glysis – påbörjades idag. Det var ett leende kommunalråd som tog första spadtagen med grävskopa.

– Det här är resultatet av en ganska lång process där vi har tittat på hur vi kan samla ihop våra olika fotbollsplaner mer koncentrerat, säger Mikael Löthstam (S) kommunstyrelsens ordförande i Hudiskvall. 

Efter ett långt förarbete kunde man komma överens om platsen på Överåsmed med en befintlig konstgräsplan. Det gamla konstgräset klipps bort till förmån för tre nya fotbollsplaner med naturgräs och omklädningsrum enbart till för ungdomsverksamhet. Den tredje planen kommer att anläggas på andra sidan Tunavägen under Bromangymansiet.

– Den samerverkan som har skett mellan oss som kommunalt bolag, kommunen och föreningarna är något som kännetecknar ett bra samarbete och något som jag upplever som unikt, säger Lars Stål, VD för Glysisvallen AB.   

Totalt beräknas kostnaderna för den nya anläggningen uppgå till åtta miljoner kronor. Arenan planeras invigas till nästa vårtermin.

Klicka på klippet ovan och se hur den gamla konstgräsmattan klipps itu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.