Omfattande strömavbrott i länet – 2200 hushåll drabbades som mest

Uppdaterad
Publicerad

Nära 1300 hushåll i Ovanåker och 500 i Ljusdal drabbades vid lunchtid av strömavbrott, meddelar elbolaget Ellevio. Drygt 400 är också drabbade i Bollnäs, Ljusdal Ovanåker och Dalarnas län.

– De här avbrotten hänger ihop, vi har upptäckt problem med spänningen i vårt regionala nät, säger Jonatan Björk, presschef på Ellevio.

Personal är på väg ut för att felsöka och elbolaget meddelar att strömmen kan komma och gå under en tid framöver på grund av omkopplingar. Orsaken till de tre strömavbrotten är ännu oklart.

–Antingen är det något tekniskt som hänt eller så är det ett rent fysiskt problem som uppstått, säger Jonatan Björk.

När kan era kunder förväntas få tillbaka sin el?

– Det är för tidigt att säga innan vi vet orsaken, så det vill jag inte spekulera i, säger Jonatan Björk.

Uppdatering:

Klockan 13.30 uppdaterar Ellevio med att strömavbrotten som drabbat 500 i Ljusdal  och 400 i Bollnäs, Ljusdal och Ovanåker är lösta. Det strömavbrotten berodde på ett fel i ett annat bolags nät, enligt elleverantören.

Vid tvåtiden drabbas dock ytterligare nästan 400 hushåll av ett nytt strömavbrott i Ovanåker och Rättvik (Dalarna) och en halvtimme senare nästan 400 hushåll till i samma område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.