Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis, räddningstjänst och allmänhet letar under onsdagen den treårige pojke som försvunnit från sin bostad i Ljusne, Söderhamn. Foto: Emma Åhlström/SVT

Treårig pojke försvunnen i Ljusne utanför Söderhamn – hittades avliden på torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 17 på onsdagen kom larmet om en försvunnen pojke i Ljusne utanför Söderhamn. En sökinsats drogs igång, och pågick under natten mot torsdag. Vid lunchtid på torsdagen gav polisen beskedet att pojken hittats avliden i vattnet vid Ljusnefors camping.

Vid åttatiden på torsdagen uppgav polisen att pojken ännu var försvunnen, och att sökandet trappas upp. Hemvärnet, Missing People, Sjöräddningen, dykare och helikopter medverkade i insatsen.

Inledningsvis rubricerades larmet som en misstänkt drunkning – något som polisen sedan valde att tona ner.

Särskild händelse inleddes

Pojken sågs senast vid 17-tiden på onsdagen i Ljusne, då han var på väg mot sitt hem några hundra meter bort. Han ska ha varit iklädd en blå t-shirt och blöja. Polisen inledde en så kallad särskild händelse och både räddningstjänst, polis, kustbevakningen och sjöräddningen hjälper till med sökandet.

På onsdagskvällen sökte ett flertal polispatruller och tre enheter från räddningstjänsten letade i området. Ett 20-tal civila letade också och vissa hade hundar med sig.

– Vi har ingenting att gå på ännu. Vi har sökt av alla platser som barnet kan ha varit på. Vi behöver all hjälp vi kan få, sade larmoperatören Per Palm onsdag kväll.

Använder drönare

Vid halv sex-tiden på torsdag morgon fanns inga uppgifter om var pojken är. Polishundar har synts till i området och drönare med värmekamera är uppe i luften för att söka.

Helikopter var kallad till platsen men har inte kunnat landa på grund av moln.

– Vi har haft fortsatt fokus på sök- och räddningsinsatsen under hela natten, och den kommer ta extra fart här på morgonen, säger Pierre Pelizzoli, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Hittades avliden på torsdagen

Även Missing people och fjällräddare har kallats in för att hjälpa till i sökandet. Hemvärnet är också involverat från torsdagen. 160 personer från Missing People sökte under natten mot torsdag i de områden som polisen angett som intressanta.

På torsdag vid lunchtid koncentrerades sökinsatserna till Ljusnefors camping, och något senare kom beskedet att pojken hittats avliden i vattnet vid Ljusnefors camping. Polisen uppger att anhöriga har underrättats, och att inget brott misstänks i nuläget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Missing People om nattens sökande efter försvunne pojken i Söderhamn

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer