Trots coronapandemi – kommunen satsar 100 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En helt ny förskola och flera nya äldreplatser. Trots en pågående pandemi räknar Ovanåker kommun med att satsa totalt 100 miljoner kronor enligt ett förslag som lämnats till fullmäktige. Men det medför vissa risker.

– Vi kommer att lägga en nollbudget nästa år. Det är en risk att ligga på gränsen men vi är beredda på att göra det. Vi tycker att signalspråket från oss som offentlig aktör är det viktigaste. Det kanske är det allra viktigaste i sådana här kristider, förklarar Håkan Englund (S).

Bland annat ska pengarna gå till följande projekt och verksamheter:

Coronaviruset i Gävleborg

• Bygga en helt ny förskola i Alfta med sex avdelningar.

• Sporthallen i Alfta är i stort behov av större ytor för att få fler tider. Nu ska kommunen utreda sporthallen.

• Alftaskolans utbyggnad är redan budgeterad till 47 miljoner kronor. Nu planerar kommunen att skjuta till ytterligare 10 miljoner kronor för att fullfölja de planerade åtgärderna samt utföra extra åtgärder.

• Bygga 48 nya äldreplatser i Edsbyn. Enligt förslaget ska socialnämnden få tillräckligt med medel för att driva Näskullen i Edsbyn.

• Utöka nattpersonalen på befintligt äldreboende i Edsbyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet