Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tuva Jernström från Hofors är en av åskådarna som gillar att fler går på Brynäs hemmamatcher. I klippet får du hänga med på torsdagens derby och höra mer om publikökningen. Foto: SVT

Trots sportsliga bekymmer – Brynäs lockar mer publik

Publicerad

Redan innan det nästan slutsålda gävledaladerbyt i torsdags, som drar upp siffrorna ytterligare, har Brynäs hemmamatcher i snitt lockat en bit över 6 300 åskådare – en tydlig ökning om man tittar tillbaka i historien.

Jämför man med säsongen 2018/19 så har publiksnittet ökat med mer än 1 100 personer. Enligt Brynäs IF:s kommersiella chef Johan Cahling har publiksiffrorna aldrig varit bättre.

Bestämde sig för att locka fler

– Vi var på gång redan under pandemin att få betydligt bättre publiksiffror, berättar Johan Cahling som också menar att klubbledningen bestämde sig att locka större publik den här säsongen.

– Jag tror de har jobbat lite mer aktivt för att locka publiken hit. Lite differentierade biljettpriser och evenemang i arenan, det tror jag har lönat sig, säger Lise-Lotte Swing som var en av åskådarna på torsdagsmatchen.

I klippet kan du hänga med när SVT Gävleborg besökte torsdagens klassiska derby för att ta reda på vad som hänt när det gäller publiken på Brynäs hemmamatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.