• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Mannen hade över 20 katter trots att han belagts med djurförbud. Katten på bilden är inte någon av de aktuella katterna. Foto: Fredrik Sandberg, TT.

Trotsade djurförbud – över 20 katter omhändertas i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta över 20 katter från en man i Nordanstig som haft dem, trots att han har djurförbud.

2018 fick mannen djurförbud och när länsstyrelsen gjorde en uppföljande kontroll hos honom hittade man ett 20-tal katter i hans bostad.

När man sedan skulle kontrollera ytterligare en fastighet, ett obebott hus, kunde man se genom fönstret att det fanns minst fyra katter i huset.

Alla katterna omhändertas

Nu har länsstyrelsen beslutat att omhänderta samtliga katter.

Djurförbud innebär ett förbud mot att ha djur. Det kan vara en följd av att man har dömts för djurplågeri eller visat sig uppenbart olämplig att ha hand om djur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.