Nu är programmet för invigningen av Gävlebocken klart. Foto: SVT

Tusse och Helena Bergström inviger årets Gävlebock

Uppdaterad
Publicerad

Programmet för invigningen av Gävlebocken är nu klart och det blir Tusse och Helena Bergström som inviger årets bock den första advent på Slottstorget.

Årets konferencier är författaren och ståupp-komikern Hans Carstensen och inviger Gävlebocken gör skådespelerskan Helena Bergström och regissören Colin Nutley.

– Inspelningen av Black Jack i Gävle är ett fantastiskt minne för mig, Helena och övriga i filmteamet. Vi blev så väl omhändertagna i Gävle och ser fram emot kommande inspelningar nästa år. Men innan dess ser vi fram emot att få vara en del i invigningen av Gävlebocken, säger Colin Nutley, i ett pressmeddelande.

Kända artister på scen

På scen kommer Tusse och Loreen att uppträda.

– Vi hoppas att Gävlebor och besökare kommer till Slottstorget för att inviga Gävlebocken och njuta av julstämningen, säger Rebecca Steiner, Gävlebockens talesperson, i ett pressmeddelande.

Se när Gävlebor rullar halm till årets bock.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.