”Vi ser förstås allvarligt på det här”, säger klubbdirektör Michael Campese till SVT Gävleborg. Foto: Anders Sundin/SVT

Två Brynässpelare fällda för mutbrott – ”Det kommer att få konsekvenser”

Uppdaterad
Publicerad

Två spelare i Brynäs IF har dömts till strafföreläggande för mutbrott. Spelarna har mutat en provledare vid ett prov för jägarexamen.

– Det här är inte okej och det kommer att få konsekvenser i form av böter eller en varning, säger klubbdirektör Michael Campese.

Han fick reda på saken för några veckor sedan.

– Ja, de kom till mig och var väldigt ångerfulla, men vi ser förstås allvarligt på det här och kommer att ta upp det med styrelsen.

Dömda

Brottet begicks i oktober 2014 och det är Riksenheten mot korruption på Åklagarmyndigheten som utrett fallet. De två männen döms nu till dagsböter och ska betala 80 000 respektive 49 600 kronor.

Båda spelarna är fortfarande aktiva i klubben.

Viktiga matcher kvar

På tisdagskvällen och på torsdag spelas seriens sista omgångar och Brynäs är inte klara för slutspel än utan måste ta poäng för att inte säsongen ska vara slutspelad. Men att det här påverkar utgången tror inte Campese.

– Nej, jag har pratat med laget och tränarna och jag hoppas att de sluter sig samma i stället, säger han.

Brynäs möter Linköping borta på tisdagskvällen och Frölunda i Göteborg på torsdag.

SVT har sökt spelarna för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.