• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Polisen på plats i Nya Bruket, i centrala Sandviken efter skjutningen. Foto: TT

Två män gripna för inblandning i mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 30-årsåldern, från Gästrikland har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en man i 40-årsåldern, i Sandviken, i slutet av februari.

Männen anhölls i sin frånvaro på onsdagsförmiddagen skäligen misstänkta för medhjälp till mord och greps strax därefter i sina respektive bostäder. Det rapporterar gd.se

Enligt åklagare Therese Stensson är det inte aktuellt med några ytterligare gripanden i nuläget.

Skottdrama i Sandviken

Tidigare har tre personer, två kvinnor och en man, varit frihetsberövade i fallet. Samtliga misstänkta för medhjälp till mord.

Det var 26 februari som den 40-årige Hoforsbon, sköts till döds i en lägenhet på Nya bruket i Sandviken. Under de drygt två månader som gått sedan mordet har ingen gripits misstänkt för att ha utfört själva mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama i Sandviken

Mer i ämnet