Kammaråklagare Krister Frykman säger att de båda misstänkta har olika uppfattning om deras skuld i det grova narkotikabrottet. Foto: SVT, Roger Nilsson

Två häktade efter knarkbeslag utanför Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Den man och kvinna som suttit anhållna sedan i onsdags efter ett stort narkotikatillslag söder om Gävle, häktades under fredagen i Gävle tingsrätt för grovt narkotikabrott. De båda misstänkta är i 30-års åldern och ingen av dem kommer från Gävleborgstrakten.

Tidigare i veckan genomförde polisen en husrannsakan i ett hus utanför Gävle där de hittade en knarkodling. Enligt kammaråklagare Krister Frykman har mannen varit inblandad i cannabisodlingen sedan en längre tid och att kvinnan kom in i bilden något senare.

– Han erkänner inblandning kan man säga men han menar att det finns förmildrande omständigheter för honom. Hon förnekar helt att hon varit en del av det här, säger Frykman.

– Jag kan inte gå in på vad vi har för övrig bevisning i fallet eller vad de själva har sagt under förhandlingarna.

Oklar framtid

Åtal ska väckas senast den andra september i år.

– Det är svårt att veta just nu vad som kommer att hända med åtal. Det är för tidigt att säga om det kommer begäras förlängning på åtalstiden eller inte, säger kammaråklagare Krister Frykman.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när polisen bär ut knarkodlingen ur fastigheten söde rom Gävle. Foto: Arvid Jansson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.