En anmälan om grov misshandel har upprättats och fler förhör ska göras med de båda målsäganden som blev beskjutna på Håsta i Hudiksvall tidigt på lördagsmorgonen. Foto: Google maps

Två unga män beskjutna på Håsta i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män blev beskjutna på Håsta i Hudiksvall tidigt på lördagsmorgonen. Polisen utreder nu grov misshandel.

Enligt polisen ska de både männen i 20-årsåldern upprepade gånger ha blivit träffade av någon form av små metallkulor. Männen uppsökte själva vård och hördes senare av polis på sjukhuset. Polisen kommenterar inte skadeläget på de båda männen men berättar att det inte ska ha hörts några smällar i samband med händelsen.

– Vi måste fortsätta utreda detta, då vi vill få mer klarhet i vad som hänt, säger Tobias Ahlén presstalesperson på polisen region Mitt.

Säger männen själva något om händelseförloppet innan de blev beskjutna, vad gjorde de ute så tidigt?

– Det är inget jag kan kommentera, säger Ahlén.

Söker vittnen

Polisen tar gärna in vittnesuppgifter från allmänheten. Händelsen inträffade på Håsta i Hudiksvall strax efter klockan 04.00 natten till lördagen.

– Vi ser gärna att folk som kan ha sett eller hört något hör av sig, säger Ahlén.

En anmälan om grov misshandel har upprättats och fler förhör ska göras med de båda målsäganden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.