Atleter på Gunder Hägg stadion i Gävle. Foto: SVT

Ett uppskattat och välbesökt U23 EM går mot sitt slut

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutas U23-EM i friidrott på Gunder Hägg-stadion i Gävle. Ett evenemang som krävt intensiv planering under hela veckan med omkring 1100 tävlande från 50 olika länder.

Med bara några timmar kvar av U23 EM i Gävle träffade vi arenachef Rebecca Fältström för en första utvärdering. Hur har det egentligen gått?

– Det har gått jättebra! Evenemanget har verkligen satt Gävle på kartan och har visat på att Gunder Hägg stadion har kapacitet för den här typen av arrangemang med en elit av den här digniteten, säger Rebecca Fältsröm, arenachef på Gavlehov.

Det ligger hårt arbete och långa arbetspass bakom arrangemanget med en uppskattad publiksiffra på omkring 4000 personer per dag under hela mästerskapet.

– Det har blivit väldigt lite sömn. Tror nog att jag snittat på 16-17 timmar jobb om dagen när det var som allra mest att göra, fortsätter Rebecca Fältström. Det hade aldrig gått om inte alla jobbat så fint tillsammans.

Efter en intensiv vecka och många intensiva månader innan evenemanget så är det just sömn som Rebecca Fältström längtar efter nu.

– I morgon ska jag sova. Och glädjas över att vi drog det här i hamn. Nu är det bara resten kvar. Att plocka ner allt och städa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.