Räddningstjänsten evakuerade boende i två trappuppgångar i huset där ett föremål exploderade. Foto: SVT

Utpressning kan vara motiv bakom explosion i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har polisens jakt efter misstänkta gärningsmän sedan ett explosivt föremål exploderat in i en lägenhet i Sandviken fortsatt. En person greps under kvällen men vittnen har sett ytterligare två personer lämna platsen efter explosionen.

Ett föremål exploderade i en lägenhet i Sandviken under onsdagskvällen. Ingen person kom till skada men lägenheten rökfylldes och grannar evakuerades för säkerhets skull.

– Vittnesuppgifter säger att det är tre personer som har setts lämna platsen och vi har gripit en, säger Sanja Vukicevic, befäl vid polisens regionledningscentral.

En person anhållen

En person greps under torsdagskvällen. En man i 35-årsåldern, som nu också är anhållen. Han är misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, försök till utpressning och stöld.

För enligt polisen kan utpressning vara motivet.

– Det finns uppgifter om det som utreds men det är ett tidigt skede och det ska hållas en del förhör, säger Sanja Vukicevic.

Nationella bombskyddet på plats

Polisens bombgrupp från Stockholm genomsökte platsen och under natten kunde evakuerade grannar återvända hem.

– Det är ingen fara där längre, säger Sanja Vukicevic.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.