Foto: TT

Vadslagning om antalet döda i covid på Försäkringskassan i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på Försäkringskassan i Gävle ska ha slagit vad om hur många dödsfall med covid-19 som skulle rapporteras in varje dag, rapporterar Gefle Dagblad. 

Ett flertal anställda ska under en period organiserat en form av vadslagning kring dagens inrapporterade dödsfall och en “prisutdelning” skett vid 14-fikat. Detta eftersom Folkhälsomyndigheten håller sin dagliga presskonferens då, skriver GD.se som var först med att rapportera om händelsen. Även en enhetschef vid Försäkringskassan ska ha deltagit i vadslagningen, enligt Sveriges Radio P4 Gävleborg

Områdeschefen ska ha fått vetskap om detta under fredagen den 4 december och måndagen därpå kallat till möte för att informera om att beteendet är oacceptabelt. En handlingsplan har upprättats och regelbundna uppföljningar planeras under hela våren 2021. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet