”Väldigt beklagligt beslut” menar Nizam Hindi som är talesperson för Gävle moské Foto: SVT

”Väldigt beklagligt” säger talesperson för Gävles moské om utvisningsbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Två av de förvarstagna imamerna ska utvisas på begäran av Säpo. Om det stämmer så är det väldigt beklagligt att Sverige tar ett sådant allvarligt beslut, menar Nizam Hindi som är talesperson för Gävle moské i en kommentar till beslutet.

SVT Nyheter Gävleborg har under onsdagen sökt företrädare för Gävle moské för att få en kommentar till Migrationsverkets beslut att utvisa bland andra Gävleimamen Riyad Jassim, även kallad Abu Raad. Nizam Hindi som är talesperson för moskén lämnade en skriftlig kommentar under eftermiddagen:

”Vi har ännu inte fått uppgiften bekräftad men om det stämmer så är det väldigt beklagligt att Sverige tar ett sådant allvarligt beslut att utvisa moskéns imam Abu Raad då detta kan leda till att han blir förföljd, fängslas, utsätts för tortyr eller i värsta fall döden.”

Även Riyad Jassims son ska enligt P4 Gävleborg utvisas. Förutom imamen och hans son sitter också en tredje person med bostadsadress i Gävle i  Migrationsverkets förvar efter att ha omhändertagits under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sex muslimska ledare utvisas

Mer i ämnet