Supporterbråket inträffade på Gavlevallen. Enligt polisen ska ingen person ha skadats allvarligt. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Våldsamt upplopp vid fotbollsmatch i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Det blev stökigt i samband med en fotbollsmatch på Gavlevallen under fredagen. Supportrar som nekats inträde trängde sig ändå in på arenan.

Det var under mötet mellan Gefle IF och Gif Sundsvall i Superettan som ett 20-tal bortasupportrar, som inför matchen nekats inträde, trängde sig in på Gavlevallen där bråk uppstod med hemmasupportrar.

Ordningsvakter och polis lyckades sära på supportrarna och få ut dem som trängt sig in.

Polisen utreder händelsen som våldsamt upplopp. En person greps men släpptes under natten.

Varför frihetsberövades inte fler?

– För att det inte fanns grund för det vid tidpunkten, säger Pelle Vamstad, polisens presstalesperson.

Hur går utredningen vidare?

– Det handlar om att höra vittnen och skapa sig en bild av vad som har hänt, det är ganska sannolikt att det finns olika typer av bildmaterial från det där, säger Pelle Vamstad.

Tar starkt avstånd

Stefan Söderlund, ordförande för Gif Sundsvall säger till SVT att klubben tar avstånd på alla sätt från supporteragerandet i Gävle.

– Det här ska inte få förekomma i samband med Gif-matcher, säger han och lägger till att klubben nu måste agera.

– De här personerna verkar ha något annat än fotboll på sin agenda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.