Gick genom eld för sina barn – nu hyllas Emma Schols med hockeymatch

Uppdaterad
Publicerad

Hon räddade sina barn från elden när huset brann. Sedan dess har hon fått kämpa för att bli bättre. Nu ska hon hyllas för sin hjälteinsats med en välgörenhetsmatch i Alfta ishall.

På söndag är det dags för Playing for Emma – en välgörenhetsmatch för Emma Schols som räddade sina barn ur ett brinnande hus. Nyuppstartade Alfta night hawks ställs i en match mot Sweden all-star som består av artister och idrottare. De pengar som kommer in går oavkortat till Emma och hennes familj. 

– Vissa av dem här har aldrig spelat hockey eller ens stått på ett på skridskor, så det kanske inte blir den bästa matchen som har spelats någonsin men det spelar ingen roll, det kommer bli den viktigaste och vackraste matchen som har spelats i den här arenan, säger Christer Johansson, arrangör för eventet.

Villabranden i Edsbyn

Emmas stora idol på plats

Carola, som är Emmas stora idol, kommer också att finnas på plats under kvällen för att sjunga några favoritlåtarna. Och vad kvällen bjuder på mer får den som har biljett dit se. Biljetterna sålde slut inloppet av cirka två veckor.

– Jag säger bara så här: Grattis till den som fått en biljett till den här kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet