Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har spärrat av ett område vid Vallbacksskolan i Gävle efter att ett bombhot kommit in via sociala medier. Foto: SVT/Jan Peter Eriksson

Vallbacksskolan öppnar igen – spärrades av efter bombhot

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen spärrade polisen av Vallbacksskolan i Gävle, vilket Gefle Dagblad var först med att rapportera om. Detta efter ett bombhot riktats mot skolan i sociala medier.

Larmet kom till polisen klockan 16.10 på måndagseftermiddagen.

– Via sociala medier har det kommit ett bombhot mot skolan, säger Pelle Vamstad, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Inget föremål hittat

Ingen person är skadad och polisen var under eftermiddagen på plats vid skolan.

– Det har inte hänt någonting på skolan. För säkerhets skull har vi satt upp en del avspärrningar och vi ägnar oss åt informationsinhämtning på plats.

Omkring klockan 20 på kvällen meddelade polisen att man inte hittat något misstänkt föremål och att man hävt avspärrningarna.

Inga elever kvar på skolan

Polisen har ingen misstänkt i nuläget och har startat en förundersökning om olaga hot mot grupp.

Enligt rektor Eva Lantz fanns inga elever kvar när bombhotet lades ut på sociala medier. När hotet stod klart ombads biträdande rektorer och övrig personal som var kvar på skolan av polisen att lämna skolan direkt.

Under tisdagsmorgonen stod det klart att skolan öppnar igen.

– Vi öppnar klockan 08.20 som vanligt, säger biträdande rektor Ulrika Sundin.

Ola Johansson, verksamhetschef för grundskolan i Gävle kommun, berättar att skolan innan lektionsstart kommer att samla all personal för att informera om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.