Gävle tingsrätt. Foto: Stefan Larsson/SVT

Vårdanställd på Region Gävleborg häktad misstänkt för flera våldtäkter på Gävle sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern som jobbar på Region Gävleborg har häktats på sannolika skäl misstänkt för tre fall av våldtäkt på Gävle sjukhus. Enligt åklagare Therese Stensson har minst en patient blivit utsatt av mannen. Han nekar till brott.

Mannen greps och anhölls i måndags som misstänkt för våldtäkterna, som ska ha inträffat i år. Under fredagen häktades mannen av Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för tre fall av våldtäkt.

– Han nekar till brott, säger åklagare Therese Stensson som närvarade på häktningsförhandlingen.

Hon vill dock inte kommentera fallet närmare då hon inte är den som har hand om ärendet.

Medarbetaren avstängd från jobbet

Enligt Region Gävleborg stängdes medarbetaren av från sitt jobb i samband med polisanmälan. Regionen uppger att man tar hand om medarbetare och den patient som i söndags ska ha blivit utsatts för brottet, skriver regionen i ett pressmeddelande.

– Vi ser allvarligt på misstankar om brott, och vidtar åtgärder enligt de rutiner vi har inom Region Gävleborg. Medarbetaren är nu avstängd under polisutredningen, säger Susanna Björklund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i pressmeddelandet.

Enligt den åklagaren som har hand om fallet fortsätter utredningen.

Åtal ska vara väckt senast 24 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer