Nu är årets julbock invigd i Gävle. Foto: SVT.

Nu är den världsberömda bocken i Gävle invigd

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen invigdes årets Gävlebock på Slottstorget i Gävle av Matakutens Lasse Wennman. Årets konfrencier var gävlesonen och radioprataren Roger Nordin och med på scen fanns även Charlotte Perrelli tillsammans med Gefle gospelkör.

Sällskap på scenen fick Lasse Wennman av, förutom Charlotte Perrelli, även William Segerdahl från Idol 2018 och 17-årige Christoffer Jonsson, från Helges i Gävle.

Invigningen började klockan 15 och tusentals Gävlebor och tillresta besökare samlades vid Slottstorget på söndagseftermiddagen för att titta på och delta i årets invigning av Gävlebocken.

Slår årets bock rekord?

Nytt för i år är att man har vridit bocken ett halv varv så att den numera tittar ner mot Stadsbiblioteket istället för mot slottet. 2019 skulle faktiskt kunna vara året då bocken slår rekord då den, om den får vara ifred. Den har då klarat sig tre år i rad utan eldhärjas. 2016 brann bocken bara timmar efter själva invigningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.