De vill ta reda på varför folk flyttar till Nordanstig: ”Vi kan ju alltid spekulera”

Uppdaterad
Publicerad

Befolkningsutvecklingen i Nordanstig är tämligen jämn, men det sker in- och utflyttning hela tiden. Nu vill näringslivskontoret veta varför.

Vad är det egentligen som lockar i Nordanstig? Är det kanske naturen, kommunikationerna till större städer eller bara möjligheterna till rekreation i största allmänhet?

Näringslivskontoret har bestämt sig för att intervjua samtliga in- och utflyttade människor till Nordanstig under de två senaste åren. 600 kuvert skickas ut i dagarna med förhoppning om en efterföljande intervju med mottagarna.

Vill veta vad som lockar

– Vi kan ju alltid spekulera om att det handlar om våra fina bostäder, miljön, skogen och allt det här men vi vill veta på riktigt vad som lockar och på samma sätt vill vi ju veta vad som får folk att flytta, säger Mia Jarliden, näringslivschef i Nordanstigs kommun.

I klippet berättar några Bergsjöbor vad de tycker om och inte tycker om med Nordanstig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.