Foto: Bildbyrån

Fotbollsbasen om Strömvallen: ”Vill nästan gråta när man åker förbi”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu står den gamla fotbollsarenan Strömvallen oanvänd.

– Men det vi först och främst är ute efter är att få använda Strömvallens konstgräsplan, där det också finns belysning, under processens gång, säger Anders Nordén, Gestriklands fotbollsförbund.

I morgon tisdag bjuder Gestriklands fotbollsförbund in till ett öppet möte om Strömvallen. Bakgrunden är att kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott i Gävle har rekommenderat att hela Strömvallsområdet utreds för bostäder, och att frågan nu ska upp i kommunfullmäktige för slutligt beslut.

– Vi har försökt att få hyra planen, men får inget gehör från tjänstemännen, säger Anders Nordén. Problemet verkar vara att Strömvallen nu administreras av Samhällsbyggnadsnämnden, till skillnad från tidigare då det var Kultur och fritid som hade hand om planer. Den nya nämnden har ju ingen direkt vana av uthyrning.

Anders Nordén Gestriklands fotbollsförund om Strömvallen. Foto: Privat

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Syfte med mötet på tisdagskvällen, är enligt Anders Nordén, att upplysa politikerna i kommunen om läget just nu. Att det finns en fullt fungerande bollplan, men som inte används. Förhoppningen är att med ökad kunskap om det få till en situation där Strömvallen åter kan användas. I väntan på att området eventuellt bebyggs

– Man vill ju nästan gråta när man åker förbi och ser den oanvänd, när det finns ett jättebehov av planer. Inte minst för föreningen, men också av skolor som kan använda planen dagtid, säger Anders Norden.

Det öppna mötet hålls tisdag 12 september klockan 19 i Teknikparkens hörsal, och samtliga kommunens politiker är inbjudna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.