Strax före klockan 19 på tisdagskvällen kom larm om en villabrand i Skutskär. Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben

Villabrand i Skutskär utreds

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 19 på tisdagskvällen kom larmet att en villa i Skutskär stod i brand. En person fanns i huset men tog sig ut.

Enligt de första uppgifterna från SOS alarm är det en villa som ligger på Gävlevägen, i centrala Skutskär, som brinner. Det är just nu kraftig rökutveckling från branden.

Enligt SVT:s fotograf på platsen så har alla som fanns i villan tagit sig ut. Ingen ska alltså vara kvar i huset.

Räddningstjänsten är på plats med sex fordon och en ambulans är också på plats.

Övertänt

Vid tjugo i åtta meddelar inre befäl Håkan Hjelm på Gästrike räddningstjänst att en person befann sig i huset när branden startade, men tog sig ut själv och utan att skadas. Huset var övertänt när brandkåren kom fram.

Huset är till stor del släckt men vissa delar brinner fortfarande vid 19.40 och räddningstjänsten räknar med att jobba i ytterligare två timmar.

Det är oklart hur och varför det börjat brinna, skriver polisen på sin sajt. Därför har en förundersökning inletts för att utreda orsaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.