Vindparkerna efter kusten: ”Politikerna agerar för sent”

Uppdaterad
Publicerad

Vindkraftparkerna vi berättat om tidigare i veckan hamnar hos politikerna första gången på tisdag på kommustyrelsens sammanträde i Gävle. Det är alldeles för sent menar intresseorganisationen Vision Jungfrukusten.

– Jag tycker att Gävle kommuns politiker och även Söderhamn och Hudiksvall har varit otroligt inaktiva i den här stora frågan. En så här stor industrietablering borde fått större uppmärksamhet och belysts mer, säger Bengt Nises som är ordförande i Vision Jungfrukusten och bor själv på Iggön som kommer att få den första parken Utposten en dryg halvmil utanför sin kust.

– Det handlar ju inte om de där gulliga små vindkraftverken vi ser på land i dag, de här  är enorma och upp emot 300 meter höga, det är klart att det kommer att påverka kustremsan väldigt mycket, bygger man längre ut så blir påverkan mindre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Gävleborg

Mer i ämnet