Erika Grahm: ”Visst är det speciellt att möta Modo”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll, onsdag, börjar brynäsdamerna kvartsfinaläventyret. Och för lagkaptenen Erika Grahm som spelat i Modo under många år är det förstås speciellt att möta sitt gamla lag.

Inför den säsongen har landslagsspelaren Erika Grahm bytt till brynäströja. Dessutom är hon kapten för sitt nya lag och blir en viktig kugge för Brynäs som nu ger sig in i slutspelsstriden. 

– Det är klart att de är favoriter men vi har gjort bra matcher mot Modo i år och jag ser absolut att vi har goda möjligheter att ta dem, säger Erika Grahm.

Tunn brynästrupp – saknar bland annat Jennifer Wakefield

Det har varit en strulig säsong för gävlelaget med flera skador i en redan från början tunn trupp. Tre av spelarna har redan avslutat säsongen på grund av skadeproblem. Bland dem stjärnspelaren Jennifer Wakefield som bara kunde spela nio matcher efter att ha drabbats av en hjärnskakning. På de nio matcherna lyckades hon göra tretton mål innan hon fick åka hem till Kanada.

– Hon kunde skapa självförtroende för laget och sätta pucken i mål så det är klart att vi saknar henne. Men när vi ger oss in i slutspelet så betyder det inget längre, det är bara att gå vidare och göra vad vi kan, säger målvakten Sonja van der Bliek.

I klippet kan du höra Erika Grahm och Sonja van der Bliek uttala sig inför kvartsfinalerna mot Modo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.