På en strand i Järvsö är det stort hemlighetsmakeri när Wild kids spelas in, deltagarnas lagtillhörigheter får inte avslöjas. Rickard Olsson leder programmet där barn tävlar mot varandra. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Wild Kids spelas in i Järvsö

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Sveriges populäraste barnprogram på TV spelas just nu in i Järvsö-skogarna. Barn från hela Sverige har ansökt om att få vara med på Wild Kids.

– Jag ville vara med i Wild Kids för att det är ett stort äventyr, få nya kompisar och vara med om saker som man aldrig annars får vara med om, säger Maja Marklumd från Piteå.

– Jag har tittat på Wild Kids sedan jag var sju år och har alltid drömt om att få vara med, säger Aron Cherif från Sigtuna.

TV: Se hela inslaget på SVT Play

Ett av tävlingsmomentet i den kommande säsongen av Wild Kids kommer att utspela sig vid Ljusnans strand. Foto: Mikael Johansson/SVT

Det är under stort hemlighetsmakeri som SVT:s Wild Kids spelas in i Järvsö under de kommande veckorna. Wild Kids är ett av SVT:s mest prisade program med bland annat fått en Emmy som är tv-världens förnämsta pris.

Rickard Olsson är programledare för Wild Kids för sjunde året i rad. Foto: Mikael Johansson/SVT

– Det är väldigt roligt att se hur barnen utvecklas till unga vuxna under de här veckorna. Det är det som ger mig mest, säger Gävlesonen Rickard Olsson som är programledare för sjunde året i rad.

– Barnen blir mer ansvarstagande, de får lära sig vinna och förlora, dessutom får man gå igenom alla möjliga känslor och få klart för sig att det blir bra på slutet i alla fall.

En detalj från den stora arenan som byggts upp i Järvzoo för inspelningarna av Wild Kids. Foto: Mikael Johansson/SVT

Mycket arbete läggs ner för att skapa den värld som barnen får leva i under de här veckorna i Järvsä.

– Vi är ju i en helt ny miljö. Scenografin kommer att bli mer mystisk och lite läskigare än tidigare, säger scenografen Pelle Magnestam.

Den här upplagan av Wild Kids är den elfte och kommer att sändas någon gång under 2018.

Kort om Wild Kids

Wild Kids är ett äventyrsprogram för barn som är en korsning av de vuxna förlagorna Robinson och Fångarna på fortet. Barnen tävlar i två lag som möter varandra i olika kamper och tillbringar nätterna i olika tältläger. Det vinnande laget får ge sig ut på en resa någonstans i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.