Polisens kriminaltekniker var på mordplatsen under onsdagsförmiddagen. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Ytterligare en anhållen efter mordet på Söder i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person sitter anhållen misstänkt för mordet på Söder i tisdagskväll. Det meddelar åklagaren under torsdagen.

– Det enda jag kan berätta är att i nuläget är två personer anhållna skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund till SVT Gävleborg.

Sedan tidigare sitter en person anhållen efter det misstänkta mordet. Personen greps i en lägenhet i samma område som den döda personen hittades under tisdagen. Vilken relation männen kan ha haft till varandra, vilka skador den döda mannen haft, eller om det finns några kopplingar till gängmiljöer vill åklagaren inte gå in på.

– Nu bedriver vi intensiva utredningsåtgärder för att se om vi kan förstärka misstankarna mot de här personerna eller om vi kommer få avskriva dem. Några närmare detaljer kan jag av utredningsskäl inte berätta nu, säger Birgitta Fernlund.

Personen som anhölls under onsdagsnatten är en man i 35-40-årsåldern och den som anhölls i går är en man i 20-30-årsåldern.

– Jag kommer förhoppningsvis dithän att jag under morgondagen fattar beslut om de ska begäras häktade eller inte. Vi vet inte vad som händer i utredingen men det är min förhoppning att det kommer klarna till imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.