De misstänkta stannades på gränsen mellan Danmark och Tyskland. Foto: Stig Jönsson/TT

Ytterligare två misstänkta för åldringsbrott gripna

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer, en man och en kvinna, har gripits misstänkta för åldringsbrott över hela landet under 2017. Flera av brotten begicks i Gävleborg.

Kammaråklagare Christer Sammens berättar att de greps redan i måndags, men först i morse fick han vetskap om gripandet.

– De greps vid en gränskontroll i Danmark. Kontrollanterna upptäckte dem vid en passkontroll mellan Danmark och Tyskland, säger Christer Sammens.

Nu kan en rättegång hållas

De två är nu tillsammans med det tidigare gripna paret misstänkta för försök till grov stöld och grov stöld i flera fall. Tillvägagångssättet vid brotten har ofta varit ofta att kvinnorna knackar på hos äldre personer för att be om ett glas vatten. Sedan tar det sig in i bostaden och stjäl pengar och smycken. Att de alla fyra nu gripits inom några dagar underlättar mycket, menar Christer Sammens.

– Nu kommer vi att kunna hålla en rättegång. Om vi inte hade gripit alla, hade det kanske inte blivit så, säger Christer Sammens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.