Yvonne mötte arg älg i skogen i Hamra

Uppdaterad
Publicerad

Yvonne Platte mötte en älg i skogen i Ljusdal, men det var inte en glad älg hon fick se. På filmen som hon spelade in med mobilen syns en arg älg som sparkar med klövarna i snön.

Yvonne Platte driver en stugby i Hamra tillsammans med sin familj. Orten ligger i Gävleborgs län och Dalarnas landskap.

Älgmötet, som helahalsingland.se var först att rapportera om, har uppmärksammats i flera medier sedan Yvonne publicerade klippet på facebook.

Det var alltså när de var ute i skogen med sina gäster på en älgsafari som de, som tur var, fick se en älg – men älgen var dessvärre inte så glad.

”Jätteimponerade”

– Vi alla satt kvar i bilen. Jag började filma, jag har många kort på älgar men ingen film! Men den här filmen blev kanon. Mina gäster var jätteimponerade, nu har de upplevt naturen på riktigt, berättar Yvonne Platte för SVT Gävleborg.

– Det kändes kanonbra, en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

Kan slappna av i Hamra

Yvonne och hennes familj flyttade till Hamra från Tyskland 2014.

– Det gjorde vi rätt i, här är det inte så stressigt. Vi kan slappna av i naturen, och lyssna på den också. Jag går gärna i skogen och bara lyssnar, berättar Yvonne.

Starta klippet för att se mötet med älgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.