Christer Bartholdsson var den polis som på fredagseftermiddagen höll i presskonferensen där det meddelades att man hittat vad som befarades vara den 12-årige pojken, avliden. Foto: TT

12-årig pojke hittades död efter försvinnande – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

En tolvårig pojke med Downs syndrom försvann från en adress i Falkenberg 6 november och befarades ha hittats död, tre dygn senare. Detta har hänt:

Tisdagen den 6 november

Missing people hjälpte till att leta efter pojken
  • Pojken försvann från ett bostadsområde i Falkenberg vid 17-tiden och anmäldes kort därefter försvunnen.
  • En massiv sökinsats inleddes och polisen upprättade en ”särskild händelse” för att få fler resurser och verktyg i arbetet.
  • Missing people kopplades in redan på tisdagskvällen och organisationen engagerade tusentals frivilliga sökande över tre dygn.

Onsdagen den 7 november

  • På onsdagen inledde polisen en förundersökning om misstänkt människorov. Inte för att det fanns något som pekade på att ett brott begåtts, utan för att få fler möjligheter i sökandet efter pojken.

Fredagen den 9 november

  • Nästan exakt tre dygn efter pojkens försvinnande hittades en avliden person vid Hertings kraftstation i Ätran. Polisen befarade att de med största sannolikhet var den försvunne tolvåringen som hade hittats.
  • Efter beskedet om att pojken sannolikt hittats död samlades hundratals människor på Stortorget i Falkenbergs för att tända ljus och sörja pojken.
Falkenbergs FF sörjde pojken med en tyst minut inför matchen mot Gais.

Lördagen den 10 november

  • På lördagen hölls en tyst minut i samband med matchen i Superettan mellan spelade Falkenbergs FF och Gais, och spelarna spelade i svarta sorgband.

Måndagen den 12 november

  • På måndagen blev identifieringen av personen som hittades avliden i Ätran klar. Det var den tolvårige pojken som hade hittats. Allt talar för att han dog av drunkning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet