15-åring första hallänning med tillträdesförbud

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig kille i Hylte har fått så kallat tillträdesförbud. Han får inte längre besöka en livsmedelsaffär i Hyltebruk. 15-åringen uppträdde störande vid flera tillfällen under vintern och två gånger tillkallade butikspersonalen polis för att skydda sig.

Tillträdesförbudet är det första i Hallands län sedan lagen trädde i kraft 1 mars i år, rapporterar Hallandsposten. Lagen har utformats med anledning av coronarestriktionerna.

Förutom att 15-åringen inte hållit lämpligt corona-avstånd i livsmedelsaffären, skriver tidningen att hans syndaregister enligt åklagaren bland annat omfattar att ha trakasserat personal och kunder, kastat snö och spelat boll inne i butiken och vägrat att lämna lokalen när han blivit tillsagd.

15-åringen är nu portad från livsmedelsaffären i Hyltebruk i ett halvår. Bara tre av 16 ärenden i hela landet har lett till tillträdesförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.