Foto: SVT Grafik

16-åring döms för att ha skickat dickpic

Uppdaterad
Publicerad

Det var under 2017 som en 16-årig kille skickade en bild på sitt könsorgan till en jämnårig tjej. Nu döms han för sexuellt ofredande.

16-åringen skickade en bild på sin penis till en jämnårig tjej som han haft sporadisk kontakt med under 2017. Under sportlovet samma år träffades de för första gången och en tid efter det skickade 16-åringen en bild på sitt könsorgan via sociala medier. 

Enligt tingsrätten framgår det klart att den jämnåriga tjejen tog stark anstöt och kände sig kränkt av bilden. Tingsrätten dömer därför den 16-åriga killen för sexuellt ofredande. 

Skulle få henne intresserad

16-åringen nekar till brott. Han säger att hans avsikt med att skicka bilden var att få den jämnåriga tjejen intresserad av honom och menar att de båda skickat avklädda bilder till varandra.

Tingsrätten slår fast att de två tidigare inte skickat bilder av den grova sexuella natur som de anser att den 16-åriga killen gjort när han skickat bilden på sitt könsorgan.

Han döms till dagsböter och ska även betala skadestånd till den jämnåriga tjejen. 

LÄS MER: 16-åring skickade dickpics – nu åtalas han

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.