Bengaliska eldar. (Bilden är från en annan match) Foto: TT

17-årig supporter åtalas för bengalisk eld

Uppdaterad
Publicerad

Han maskerade sig och tände på en bengalisk eld i Elfsborgssupportrarnas march mot Örjans vall. Men en supporterpolis kunde identifiera honom.

Den 17-åriga Elfsborgssupportern åtalas nu vid Halmstad tingsrätt för att ha tänt två bengaliska eldar i folkmassan som var på väg mot matchen mellan Halmstad och Elfsborg den 1 juli.

Det hela inträffade på Hamngatan i centrala Halmstad när supporterskaran rörde sig gemensamt från en restaurang till fotbollsarenan Örjans vall.

Enligt åtalet innebar tilltaget en risk för skada för både personer och egendom.

Avmaskerade sig

17-åringen var maskerad med rånarluva när han gick i täten av supportermarchen. Men en supporterpolis följde honom med blicken tills han senare avmaskerade sig inne i folkmassan.

När följet anlände till Örjans vall tog poliserna honom åt sidan och konfronterade honom med anklagelserna.

Kan få matchförbud

17-åringen åtalas nu för framkallande av fara för annan, brott mot ordningslagen och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

17-åringen erkänner utan omsvep att han är skyldig till brotten.

Förutom en dom i tingsrätten kan han får tillträdesförbud till framtida fotbollsmatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.