Köparna ska ha haft kontakt med haschförsäljaren i Falkenberg genom ett app. Efter att polisen spanat på adressen åtalas nu både den misstänkta säljaren och de misstänkta köparna. Foto: Ulf Nygaard/TT

30-åring åtalas för haschförsäljning i Falkenberg

Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalades på fredagen vid Varbergs tingsrätt misstänkt för att ha sålt totalt 21 gram hasch till nio personer. Försäljningen ska ha utgått från en adress i Falkenberg och mannen avslöjades genom polisens spaning.

Brottmisstanken för den huvudåtalade är narkotikabrott och våldsamt motstånd. Även nio personer mellan 19 och 33 år åtalas misstänkta för att ha köpt narkotika av 30-åringen, där gäller brottsmisstanken bland annat ringa narkotikabrott.

– Polisens spanare har ägnat sig åt att filma en mängd misstänka överlåtelser på en adress i Falkenberg, vid några överlåtelser har spanarna även kontrollerat köparen efteråt för att styrka att det är narkotika som har sålts, i samtliga fall har det rört sig om hasch, något gram, säger kammaråklagare Jon Lindahl, som väckte åtal på fredagen.

Kontakt genom app

Flera av dem har lämnat samstämmiga uppgifter om att de har fått kontakt med den misstänkta säljaren genom en app, enligt kammaråklagare Jon Lindahl.

Åklagaren yrkar på sex månaders fängelse.

– Eftersom det är ganska många överlåtelser som det handlar om, säger Jon Lindahl.

30-åringen och en av de misstänkta köparna förnekar brott, medan övriga misstänkta köpare erkänner brott. Ytterligare en man i 35-årsåldern åtalas för att ha sålt narkotika i samförstånd med den huvudtilltalade, men nekar till brott.

30-åringen är häktad och förhandlingarna kommer hållas i december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer