Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till hösten blir det fler elever i varje klass i årskurs tre på Presseskolan. Föräldrar har ilsknat till på hur det hela gått till. I klippet berättar Johanna Haraldsson om missnöjet. Foto: Anton Johansson/SVT

30 barn i samma klass – oro från föräldrar i Onsala: ”Alla kommer inte bli sedda”

Uppdaterad
Publicerad

Presseskolan i Kungsbacka kommun står inför en omorganisation. Klasser slås ihop och blir större. Två tredjeklasser kommer ha 30 barn. Kritiken mot detta berättar föräldern Johanna om i klippet.

Föräldrarna är också kritiska mot att kommunens ledande skolpolitiker inte ville ta upp den riskbedömning som gjorts som ett ärende i nämnden för förskola och grundskola.

– De avvisade ett initiativ från oppositionen om att gå igenom risk- och konsekvensanalysen, säger Johanna Haraldsson.

Beslutet som innebar att initiativet avvisades har föräldrarna överklagat till förvaltningsrätten.

Avvisar kritiken – ”Minskat elevunderlag”

Emanuel Forsell (M), ordförande i nämnden för förskola och grundskola i Kungsbacka, tycker inte att det inte var nödvändigt att få riskbedömningen redovisad för politikerna.

Så här svarar han på kritiken:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är allmänna handlingar”. Att nämnden skulle behöva en genomgång av riskbedömningarna tycker nämndens ordförande är överflödigt. Här berättar han varför. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.