Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lunchbjudningens syfte är att fler ska få upp ögonen för den halländska maten. I klippet berättar Anna-Maria Spanjol vad som bjuds på i din kommun på lördag. Foto: Anton Johansson/SVT

600 hallänningar bjuds på lokalproducerad lördagslunch

Uppdaterad
Publicerad

Hundra lunchportioner lagade av enbart lokala, halländska, råvaror kommer delas ut i respektive kommun i Halland under lördagen. Bakom ligger Livsmedelsproduktion Halland och målet är att få fler att äta närproducerat.

Projektet är en del av ett samarbete mellan Region Halland och länsstyrelsen och utförs av Hallands matgille i alla halländska kommuner. Syftet är att uppmärksamma den halländska maten och inspirera fler att köpa lokalproducerat. I förlängningen handlar det även om framtiden för det svenska jordbruket.

– Det odlas och produceras fantastiskt mycket bra mat i Halland, säger Anna-Maria Spanjol på Hallands matgille.

Vad bjuds det på i din kommun och hur gör du för att få del av gratismaten? Det berättar Anna-Maria Spanjol i klippet ovan.

Här delas luncherna ut i din kommun kl 11:30 :

• Kungsbacka – Torget

• Varberg – Brunnsparken

• Falkenberg – Falkhallen

• Hylte – Coops parkering

• Halmstad – Söderfamiljen

• Laholm – Torget

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.