Skippa pensionen och fortsätta jobba? Politiska styret i Halmstad vill få fler att jobba kvar i kommunen – hör varför och om varför Socialdemokraterna ser risker med förslaget, i klippet. Foto: Fredrik Sandberg / TT

65-åringar som fortsätter jobba föreslås få 75 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Fortsätt jobba när du fyllt 65 år – och få 75 000 kronor extra om året. Det vill det politiska styret i Halmstad införa. Men Socialdemokraterna är kritiska.

Det handlar om en premie, baserad på en heltidslön, som föreslås betalas ut utöver grundlönen. Erbjudandet ska gälla alla yrkesgrupper och syftet är kommunen ska kunna behålla personal som annars tänkt pensionera sig.

Ärendet kommer först gå vidare till kommunstyrelsen och sedan till kommunfullmäktige för beslut.

Men Ella Kardemark (KD) och Krissi Johansson (S) har delade meningar om förslaget.

Hör om varför KD vill införa förslaget och om vilka risker S ser, i klippet ovan.

Skulle du jobba efter 65 om du fick 75 000 kronor i bonus?

Pinnat inlägg

Tack för att ni delat med er av era erfarenheter och åsikter här i chatten. Nu stänger vi kommentarsmöjligheten för den här gången. Glöm inte att skicka nyhetstips till halland@svt.se!

Anders • Lägg beloppet på tjänstepensionen istället. Så gamla trotjänare får en skälig pension och inte bli fattig pensionärer

E • Lätt! 75k extra utöver lönen varje år är en riktigt fin bonus ;)

boppa i norr • jag jobbar redan som 65+ höj pensionen istället så man slipper är tack o lov fräsch i kroppen efter 47 år som snickare inte alla förunnat//

Marie Pettersson • Knappast, ge dom pengarna till vårdpersonalen i löneförhöjning istället,och ge jobben till unga,passa gärna på och bygg billiga bostäder

Hans Lind • Många har gett allt i sitt yrke o är slut vid 60 års åldern !!! Skall vi subventionera dom andra , som haft andra typer av jobb? Med 75000 om året!!! Nej lugna ner er nu!

Per-Anders • Varje dag i veckan, behöver ingen bonus, räcker med lön. Att vara pensionär är ett överskattat nöje.

Anders (biomedicinsk analytiker) • Håller med Håkan, se till att de unga läser och skaffar en vettig utbildning om ni tycker att vi skall sluta vid 65. Fattas redan idag folk och de som börjar utbilda sig hoppar av.

Mats • Ett solklart -javisst.

Jonas • hur ska man få erfarenhet utan jobb? Jag fick mitt första jobb vid 31 års ålder efter 12 års arbetslöshet och 2634 st "Nej tack tjänsten är redan tillsatt." Det företaget har jag nu jobbat hos sedan 2006. 90 talet var ett helvete att söka jobb.

Helena Fornsedt • -Jag skulle definitivt nappa på erbjudandet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.