Hör Henry Fredrikssons Elvis-stämma! Foto: SVT

Henry är Kungsbackas egen Elvis

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt rockband har sett dagens ljus i Kungsbacka, och är just nu i färd med att skicka runt demoinspelningar i hopp om att få spelningar på klubbar i trakten. Sångaren Henry Fredriksson fyller snart 82 år – och har försiktiga förhoppningar om ett genombrott…

Kungsbackabon Henry Fredriksson är i första hand känd som konstnär, men har också dykt upp här och var som underhållare genom åren. Gärna som trubadur med sång och gitarrspel och en anekdot mellan varven. Nu trappar han alltså upp musiksatsningen.

– Jag och Ingolf har varit mycket i studion på sistone, och när vi spelar upp materialet för människor så säger de att det här, det är bra …

Rösten väcker frågor

Tillsammans med sin något yngre kompis – Ingolf Johnsson 76, så befinner sig Henry just nu så ofta som möjligt i ABF:s replokal i Kungsbacka. Han får ofta höra att rösten är en sensation.

– De undrar var jag har varit i hela deras liv, var kom den rösten ifrån vid 81 års ålder…

Var kommer den ifrån?

– Jag är ju egentligen konstnär och arbetar med det. Men samtidigt har jag alltid varit igång och underhållit människor på olika ställen.

Vill höra ballader 

”I Remember Elvis Presley” är första låten på demon. Och det är just den typen av musik som duon ägnar sig åt. I studion huserar annars hårdrocksband och Henry menar att den kvoten är uppfylld.

– Det behövs ju sådan här musik också. Människor vill höra ballader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.