Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns ingen guldkant”, säger 91-åriga Liane Weschke som fått nog av maten på Måhaga äldreboende. Foto: SVT

Liane, 91, har kämpat i flera år för bättre mat på äldreboendet i Kungsbacka: ”Så segt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots flera insändare och inbjudningar till politiker i Kungsbacka tycker 91-åriga Liane Weschke inte att hon får gehör. Sedan hon flyttade in på Måhaga äldreboende, för över två år sedan, har hon stridit för att maten som serveras ska bli bättre.

– Det är så segt, man kommer ingen vart, säger hon.

Liane Weschke säger att hon betalar närmre 4 000 kronor för att bo på äldreboendet i Fjärås varje månad. För den summan anser hon att maten borde kunna vara bättre än halvfabrikat och små portioner.

Men det är inte bara maten som haltar, säger hon. Det är även brist på aktiviteter för de äldre vilket gör att stillasittandet och tröttheten ökar.

Politikern: De flesta gillar maten

Fredrik Hansson (C), kommunalråd och ordförande i nämnden för service, bär ansvaret för kommunens måltidsverksamhet och han känner till Liane Weschkes kritik. Däremot är hans bild att majoriteten av de boende är nöjda maten.

I klippet berättar Liane Weschke om sin kamp för bättre mat – och se när SVT:s reporter ringer upp nämndordföranden för att få en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.