I klippet ovan kan du se ett smakprov på hur Efterhänget såg ut på premiären. Foto: Privat

After work för barnfamiljer arrangeras för första gången i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Det var under onsdagen lill-lördag i dubbel bemärkning, när det var premiär-afterwork med musik och mat för småbarnsfamiljer på Lagagården och Kulturhuset Najaden.

Att arrangera afterworks i kulturens tecken, för småbarnsfamiljer är en del av konceptet Efterhäng, som man sen 2018 jobbat med i Stockholm.

Nu har konceptet spridit sig till Halland under vingarna av bland andra Musik Hallandia, Halmstads kommun, Laholms konsertförening och Musikcentrum Väst i Göteborg.

– Efterhängen ska vara lättillgängliga och fungera som nya mötesplatser för barn och föräldrar. Tanken är att man ska kunna komma som man är, köpa en bit mat och samlas kring en konsertupplevelse. Det kan vara många barns första möte med musik, säger Kristin Ahlin, ansvarig från Musik Hallandia.

Vill få fler kommuner att delta

Efterhäng kommer till en början att arrangeras på Lagagården i Laholm och på Kulturhuset Najaden. Det långsikta målet är däremot att alla kommuner ska delta i konceptet.

– Allt ihop känns jättekul och pirrigt. Förhoppningarna nu är att det ska komma många familjer. Det som kan tala emot är det geografiska avståndet mellan förskolorna och mötesplatserna, säger Kristin Ahlin.

I klippet ovan kan du se ett smakprov på hur Efterhänget såg ut på premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.