Äggkastning och hot i Kullavik

Uppdaterad
Publicerad

Vid ändhållplatsen vid Kullaviks hamn samlas stora mopedgäng som nattetid terroriserar busschaufförerna genom att kasta ägg mot bussarna.

Att köra till Kullavik på nätterna har blivit en plåga för busschaufförerna som kör Blå Express.

– Nästan varje helg blir vi bombarderade med ägg på bussarna,  berättar busschauffören Martin Andreasson.

Chaufförerna vittnar om fylla, vägran att betala och spyor i bussarna. Några har fått grön laser på sig och flera har utsatts för grova rasistiska tillmälen.

– Man är rädd, man vågar inte säga till dem, det är fruktansvärt, säger Martin Andreasson.

Vid Kullaviksskolan har flera råkat ut för mopedister som verkar ha som sport att köra ut så nära bussen som möjligt, utan ljus.

– Man får ont i magen av att tänka på vad som skulle kunna hända, säger Martin Andreasson.

Busschaufförerna tycker inte att det hjälper att ringa polisen.

– Många av de här grejorna sker på helgnätter, patrullerna kan vara upptagna med mycket andra saker, vilket gör att vi inte kan åka på alla utryckningar,  förklarar Christer Bartholdson, närpolis i Kungsbacka.

– Allting som sker ska anmälas. Är det regelrätta hot mot personal så ska det göras formella polisanmälningar, säger Christer Bartholdson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.