Mannen ska ha rört sig i området runt Nyhem med blodiga kläder och en blodig kniv. Han uppges ha hotat bland annat barn. Foto: SVT

Aggressiv knivman gripen – polis avlossade varningsskott

Uppdaterad
Publicerad

En aggressiv man greps strax efter klockan 21 i centrala Halmstad. Han hade då klivit in blodig på en pizzeria, med en stor kökskniv innanför byxorna.

– Vi har fått information om att han eventuellt jagat och hotat barn med den här kniven, säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng.

Det var vid 20.22 som polisen fick larmet om att en man rört sig i området runt Nyhem i centrala delarna av Halmstad.

Mannen beskrevs som aggressiv och påverkad, och hade en stor kökskniv på sig.

Enligt uppgifter ska några barn ha lekt utanför en pizzeria och mannen ska ha sagt till dem att sluta och sedan följt efter dem och deras mamma in på pizzerian. Mannen hann lämna platsen innan polisen dök upp, men de kunde snart lokalisera honom till en närliggande adress.

Polis avlossade varningsskott

När polis konfronterade mannen uppstod ett tumult. En polis avlossade ett varningsskott, och samma polis har tillfogats en tandskada av mannen.

Knivmannen är förd till sjukhus för översyn av sina skador, som polisen tror att han orsakat själv. Enligt polisen kommer blodprov troligen att tas för att undersöka om mannen är påverkad av något.

Utredning pågår

Mannen är gripen och misstänks för hot mot tjänsteman.

– Men det kommer troligtvis att rubriceras om och tillkomma fler brott, säger Morten Gunneng och tillägger att man nu jobbar med att försöka få tag på alla som kan ha hotats av mannen eller blivit vittne till vad som hänt.

Kniven är tagen i beslag.

Enligt de rutiner polismyndigheten har startas även en internutredning med anledning av att en polis avlossat sitt tjänstevapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.