Foto: Arkivbild.

Åklagaren om motorsågshotet: ”Har inte varit med om något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern sitter anhållen misstänkt för att under måndagskvällen ha gått in på en bar i Kungsbacka med en motorsåg. Ärendet har hamnat hos åklagare, men än så länge är det fortfarande mycket som är oklart.

– Ett mycket udda ärende. Jag har inte varit med om något liknande under mina yrkesår, säger åklagaren Sonja Seligmann.

Brottet rubricerades till en början som olaga hot mot grupp, men har enligt polisens presstalesperson ändrats till grovt olaga hot mot grupp under tisdagen. Misstankegraden mot mannen är på sannolika skäl. Han har tidigare dömts för andra brott, däribland trafikbrott. När det gäller motorsågsincidenten är åklagarens uppfattning att han nekar.

Flera förhör

– Eller han har inte sagt så mycket då han väntar på sin försvarare, säger Sonja Seligmann och tillägger att hon inte vet vad mannens motiv kan ha varit.

Inne på den aktuella baren fanns cirka fem personer när mannen ska ha gått in med motorsågen. Under tisdagen kommer flera förhör att hållas, både med mannen och med vittnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.