Äldre man rånad och slagen med yxa – två döms

Publicerad

Två män döms till fängelse efter att ha rånat och misshandlat en äldre man i Ätran. Alla inblandade ska ha känt varandra sedan tidigare.

Det var i mars i år som två män rånade en man i 70-årsåldern i hans hem i Ätran. Rånarna,  40 respektive 62 år gamla, fick med sig bland annat fiskespö, kalsonger och en yxa. Natten därpå var männen tillbaka i jakten på värdesaker. Denna gången blev den äldre mannen hotad med att få en amfetaminspruta i benet och att få fingrarna avhuggna. Istället ska han blivit slagen i huvudet med flatsidan av den stulna yxan. Han blev sedan medtvingade i en bil men lyckades fly när bilen stannade vid en skogsväg.

40-åringen döms i Varbergs tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för bland annat rån, misshandel och olaga hot. 62-åringen döms till fängelse i ett år och två månader för olaga hot och rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.