Moderaternas Roland Norrman och Centerpartiets Ove Bengtsson kan komma att styra Laholm tillsammans med sina allianskollegor om förhandlingarna går som tänkt. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Alliansen planerar att bilda styre i Laholm – ska diskutera poster

Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna om vem som ska styra Laholm ser ut att gå in i slutfasen. Alliansen, bestående av M, C, L och KD väntas bilda ett minoritetsstyre i nästa vecka.

– Vi har ingångsvärde klassisk allians, de fyra partierna, säger Roland Norrman (M) listetta för Moderaterna i Laholm.

Tillsammans får de fyra partierna ihop 18 av 41 mandat och den koalitionen innebär att partierna kommer att styra i minoritet. Ingenting är helt spikat ännu men samarbetet ser ut att vara långt kommet. Den tredje oktober ska partierna träffas för fortsatt förhandling.

Valet 2022 Halland

Vad kommer diskuteras då?

– Fördelning av poster mellan C och M, säger Roland Norrman (M).

SVT Nyheter Halland har även pratat med representanter från övriga allianspartier som bekräftar att förhandlingarna går framåt.

– Vi jobbar bra ihop. Det kan bli ett minoritetsstyre men ett rätt starkt minoritetsstyre, säger Jörgen Nilsson (KD), listetta för Kristdemokraterna.

Moderaterna blev tredje största parti i kommunvalet i Laholm. Tillsammans med Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna väntas de försöka bilda minoritetsstyre. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet