Det är viktigare nu mer än någonsin att prata om att bevara den biologiska mångfalden, menar Anders Wirdheim och Moa Pettersson, se mer i klippet. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Anders och Moa är nominerade till årets miljöhjälte: ”Känns väldigt hedrande”

Publicerad

Anders Wirdheim, fågelexpert, och Moa Pettersson, biolog, har nominerats till WWF:s pris Årets miljöhjälte. De menar att detta sätter ljus på frågan om att bevara den biologiska mångfalden.

Världsnaturfonden WWF delar varje år ut pris. I år är Anders Wirdheim, som under många år verkat för att sprida information om sitt stora intresse fåglar och Moa Pettersson, som jobbar på Länsstyrelsen i Halland som biolog samt är en av initiativtagarna bakom Biologiska mångfaldens dag, nominerade i kategorin ”biologisk mångfald”.

Vem som får priset tillkännages den 23 oktober.

I klippet ovan berättar de mer om vad nomineringarna betyder för dem, och varför det är viktigt att dela ut pris till årets miljöhjälte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.