Foto: Fredrik Petersson/Halmstads kommun

Anders Rosén (S) lämnar politiken

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads oppositionsråd Anders Rosén (S) lämnar sin post efter valet. Det meddelade han på fredagen. Han har då suttit som kommunråd i tre mandatperioder och varit verksam som politiker i nära 30 år.

Rosén började sin politiska bana i Hamnstyrelsen och har därefter varit barn- och ungdomsnämndens ordförande innan han blev kommunråd. Han är utbildad fritidsledare och har jobbat med ungdomar i både Laholm, Oskarström och Söndrum.

Framöver vill Rosén ägna sin tid åt att stötta barn och andra utsatta personer i deras kontakter med myndigheter, som Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

– Det är lätt att hamna snett och jag har sett vad myndigheters misstag kan leda till för enskilda människor. Jag har mycket kontakter och erfarenhet som gör att jag kan fungera som en social bro för människor som behöver stöd, säger Anders Rosén till SVT Nyheter Halland.

Det är ett område som Rosén fått god insyn i då han suttit i kommunens handikappråd.

Förutom detta ser Rosén fram emot att slippa leva efter klockan, och istället ta dagen mer som den kommer.

– Jag gillar fiske och golf och så är det ju mycket att göra med de två travhästar jag äger, berättar Anders Rosén.

Vem som efterträder Rosén som förstanamn på S-listan blir klart i vår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.