Polis kallad till inbrott i Häggenås Foto: TT

Anmälde sig själv till polisen – häktas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som sedan i februari varit efterlyst för ett mordförsök i Söndrum lämnade i onsdags över själv sig till polisen. Den andra misstänkta gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Det var den tionde februari som två maskerade män bröt sig in i en lägenhet i Söndrum och attackerade en man med kniv. Offret klarade sig men de båda männen har sedan dess varit efterlysta. Under onsdagen kom en av dem, en man i 35-årsåldern, in på polisstationen och överlämnade sig.

– Igår så häktades han på sannolika skäl och han är misstänkt för mordförsök. Dessutom är han misstänkt för försök till grov utpressning och även olaga hot, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredare för grova brott vid polisen i Halland.

Uppmanar misstänkt att ge upp

Nu hoppas polisen att även den andra mannen tar sitt förnuft till fånga.

– Det är inte så roligt att vara efterlyst. Man får ligga och hålla sig gömd hela tiden. Båda är kända av polisen sedan tidigare och förhoppningsvis kommer den andra mannen in innan vi hittar honom, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.