• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Privat/TT (arkiv)

Ännu en hundattack i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

Körskoleläraren Thomas Parkell och hans elev blev attackerade av en kamphund i Laholm under en mopedlektion. Det är den tredje hundattacken på en månad.

Det var vid lunchtid på måndagen som Thomas Parkell höll en körskolelektion i ett villaområde i Laholm. Eleven färdades på en moped och skulle utbildas i att köra i låga hastigheter. Men ganska snart fick Thomas Parkell tänka om, och be eleven gasa.

Anledningen var en kamphund som närmare sig i rask takt. En pitbull hade slitit sig från ägaren.

– Den sprang i full fart mot oss och den tänkte inte slicka oss i ansiktet precis. Den skulle anfalla, säger han.

Jagade i 300 meter

Thomas Parkell uppskattar att hunden jagade dem i omkring 300 meter med kopplet släpandes i marken.

– Jag började skrika i radion, och som tur var fick jag eleven att köra lite fortare. Hade den kommit någon sekund närmare hade den huggt tag i mig i benet.

Han hann se en kvinna spriga efter, men Thomas och hans elev körde inte tillbaka till området då de båda kände sig uppskakade. Väl tillbaka på körskolan berättade han om händelsen för kollegorna.

– Vi var överens om att anmäla. Det kan ju vara andra i området som bör veta om det.

Thomas Parkell varnade också om hädelsen via sociala medier, och berättar att han har fått reaktioner som berättar att de känner igen hundens signalement.

”Otäck situation”

Björn Alstell vid Lahomspolisen bekräftar att anmälan kommit in, men att polisen ännu inte vet vem ägaren är.

Finns det ett samband med de tidigare hundattackerna i Laholm?

– Det finns inget samband, vad jag vet. Ägaren har varit yngre vid de tidigare attackerna. Vad jag vet inget samband med de tidigare attackerna. trädgårdstan en hund som varit igång tidigare gång, säger Björn Alstell.

Hur upplevde du situationen?

– Ingen blev biten, men det blev en väldigt otäck situation. Det kändes hotfullt, säger Thomas Parkell.

Han fortsätter:

– Nästa gång kan det vara någon som kommer gåendes med en barnvagn som drabbas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.