Foto: SVT

Anställda på Gekås smugglade ut varor

Uppdaterad
Publicerad

Varuhusets egna anställda ska ha smugglat ut varor för tiotusentals kronor via kassorna på Gekås. Nu är ligan sprängd och åtal kommer att väckas.

När de anställda suttit i kassan ska de ha låtit bli att slå in vissa varor som kumpanen lagt upp på kassabandet. Det var Hallands Nyheter först med att berätta.

– Vid något tillfälle handlar det om runt 20.000 kronor. Det är mest troligt att det handlar om liknande värden vid flera tillfällen, säger åklagare Cecilia Bengtsson till tidningen.

Det var tack vare medarbetare på Gekås som brottet upptäcktes och sedan i somras har ett omfattande utredningsarbete pågått.

Omfattande utredningsmaterial

Polisen har tillsammans med säkerhetsavdelningen på varuhuset gått igenom övervakningsfilmer och lyckats identifiera gärningspersonerna. I nuläget är det oklart hur många personer som kommer att åtalas.

Åklagaren bedömer att åtal kommer att väckas längre fram under våren.

– Det är ett ganska stort utredningsmaterial. Det är ungefär 500 sidor i förundersökningen och övervakningsfilmer som ska gås igenom, säger Cecilia Bengtsson till SVT Nyheter Halland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet